Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху клекна пред израелските ВС и главен прокурор?


" Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и евентуално е клекнал пред основния прокурор Гали Бахарав-Миара и Върховния съд (ВС) на страната ", съобщи локалният 13-и ефирен канал.

" Има огромна възможност министър–председателят на еврейската страна да уволни министъра на вътрешните работи и опазването на здравето Арие Дери, в случай че водачът на основния съдружник на партията на Ненатяху Ликуд - ултраортодоксалната политическа групировка Шас откаже да подаде оставка. Очаква се, че Дери ще бъде освободен от заеманите сега длъжности идната седмица. В момента се търси кой да наследи скандалния министър ", добави медията

Водоснабдителна система и обвинител номер едно подредиха на премиера да смени Дери, тъй като министърът наруши съглашение със съда. Той преди време получи условна присъда, като в подмяна даде обещание да не се занимава с политика.

По законите на Израел министър-председателят може да бъде и началник на министерства. В случая обаче Нетаняху не е може да поеме други постове в държавното управление. Срещу него се водят каузи за корупция и финансови измами.

Ако Дери бъде заменен, това ще бъде първата рокада в държавното управление на Нетаняху, пристигнало на власт в края на предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР